OnSezon.ro

Login

Traseul de ciclism Lunca Muresului Recomandat

 

    O data cu incalzirea temperaturii si cu primele semne de primavara s-au deschis si trasee turistice inchise pe perioada iernii. Parcul Natural Lunca Muresului si-a deschis deja portile pentru vizitatori iar traseele pentru biciclisti au fost date in folosinta chiar la finalul lunii martie. 


   Deschiderea sezonului ciclist in Parcul National Lunca Muresului a fost marcata de o serie de evenimente potrivite pentru amatorii plimbarilor pe doua roti. Pe langa traseele competitionale pentru bicicletele de munte (MTB Open, MTB Family si MTB Kids), participantii s-au delectat cu demonstratii de indemnare ale specialistilor dar si cu demonstratii de prim-ajutor, arte martiale si tiroliana. Toate s-au petrecut pe un fond muzical asigurat de artisti aradeni de toate varstele.

   Motoul Evenimentului: "bicicleta este mijlocul de transport al omului modern si responsabil!" In cadrul evenimentului au fost prezentate traseele cicloturistice in judetul Arad si Lunca Muresului si pistele de bicicleta planificate pentru judetul Arad. Organizatorii au pregatit un concurs de desene ale copiilor cu tema: bicicleta in viziunea ta! Politia rutiera s-a implicat activ in eveniment; au fost prezentate si explicate regulile de circulatie rutiera pentru biciclisti. Deschiderea de sezon incurajeaza promovarea bicicletei ca mijloc de transport urban, complementar transportului in comun.
   Pe tot parcursul evenimentului in parc au fost amenajate standuri speciale pentru gratare si ceaune, si un atelier de depanare de urgenta si reglare a bicicletelor. Vizitatorii au putut participa la tombole cu premii interesante si la worshopuri de invatare a mersului pe bicicleta.
   Pistele de bicicelte prin pădure au între 2 şi peste 20 de km, cele mai lungi fiind pe traseul Arad-Pecica.

   Parcul National Lunca Muresului este o zona ideala pentru turisti, fie ei in saua bicicletei sau la volanul unei masini. Aflat langa orasul Arad, Lunca Muresului reprezinta un ecosistem unic in Romania, aflat pe Lista Ramsar a Zonelor Umede de Importanta Nationala. In aceasta zona sunt 30 de specii de animale, 41 de specii de pasari si 12 habitate aflate sub protectie speciala si patru zone de protectie inegrala (Prundul Mare, Padurea Cenad, Insula Mare Cenad si Insulele Igris), in care activitatile de exploatare a resurselor naturale sunt interzise.

Ultima modificare Joi, 30 Mai 2013 16:52
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version