OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului XV

    In austeritatea razboiului si perioada imediat urmatoare, motocicletele erau o necesitate pentru a demonstra mobilitate. Au fost lansate noi modele, care s-au dovedit foarte folositoare in urmatorii ani, ca Honda in Japonia si Lambretta in Italia. Vorbim aici de viitoarele scutere. Bineinteles, nici americanii nu s-au lasat mai prejos si vin si ei cu propriile idei. La baza modelelor a stat motorul cu un singur cilindru, doar cativa indrazneti au scos pe piata modele cu 2 cilindri in linie.

 

3T De Luxe     

   

 

    Acestia au fost cei de la Triumph cu al lor model 3T De Luxe. Motor de 349cc, viteza de 109km/h. La inceput planificat pentru piata in anul 1940, acest model a venit cu ghidoane telescopice.

 

 

       indian-37junior-scout

     Indian, vine cu un model inaripat in faimosul cadru Prince. Model Indian Junior Scout, 500cc, V-Twin si viteza de 97km/h. in 1940 este "imbracat" in aripi care mai tarziu vor deveni emblema brandului. Fata de modelele europene, acesta este destul de complex, Indian demonstrand inca o data superioritatea numelui.

 

 

   

Lambretta Model B-123cc

 

     

    Lambretta lanseaza un model simplist cu un singur cilindru, Lambretta Model B-123cc, viteza de 71 km/h. Cei de la Innocenti au fabricat acest model in 1948, vanzarile luand amploare in anul 1950, Ianuarie; plecand de la ideea ca simplu este mai elegant si confortabil.

 

 

   

Honda Model Dream

 

 

    Honda scoate un model la fel de complex, dar un element surpiza il scoate in evidenta: toba cromata. Honda Model Dream, 98cc, singur cilindru, viteza de 64 km/h. Soichiro Honda a atasat motoare tip militar pe motociclete in 1946. Acest model Dream are motor in doi timpi si doua trepte.

   

 

Ducati Cucciolo

 

 

    Ducati vin si ei cu un model simplu, Ducati Cucciolo, realizat de Aldo Farinelli si Aldo Leoni, lansat pe piata in 1949. Motor de 48cc,singur cilindru si viteza de 64 km/h, atinge cota maxima in vanzari de abia in anul 1952.

   

 

 

Cushman 132

 

 

        Reprezentat al acestei perioade in America este modelul Cushman 132. Motor de 318cc,singur cilindru si viteza de 71 km/h. Realizat de familia Ammon, lansat prima oara in 1937, modelul Auto-Glide si a gasit repede locul pe piata vehiculelor militare.

   

 

 

Salsbury Super Scooter

 

 

 

Un model asemanator celor de la Cushman este Salsbury Super Scooter,dar ceva mai stilat, cu frana pedalata, transmisie automata. Motor de 320cc, singur cilindru, viteza de 97 km/h.

 

 

 

 

    O varianta mai complexa a acestor modele va fii lansata pe piata in 1950, perioada dominata de Anglia, datorita exportului masiv de motociclete care a ajutat-o sa supravietuiasca perioadei razboiului si in acelasi timp o propulseaza pe locul intai. Multi nu erau capabili financiar de a detine o motocicleta, orientandu-se pe acest sector. Desi la inceput a reprezentat un mod comfortabil de transport, pe masura ce au devenit mai complexe au devenit piese de muzeu, pasionatii avansand in modele,multi bucurandu-se de evolutia motocicletelor. Scuterele au reprezentat doar anii "50, cand economia a crescut, la fel si posibilitatile, iubitorii de 2 roti revenind la vechea lor dragoste.

    

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:36
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version