OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului XVII

     Inovatie si evolutie au fost cuvintele ce au descris perioada imediat urmatoare razboiului. Ravagiile razboiului au fost resimtite de fiecare tara si fiecare fabricant din sectorul motocicletelor a simtit nevoia unei idei noi, ceva in plus fata de modelele anterioare. Asa ca fiecare tara a lucrat la segmentul inovatie, luand idei de la masinile militare incepand cu materialul din care au fost fabricate, puterea motorului, viteza maxima chiar si material sintetic. Urmatoarea perioada modelele sunt gata, chiar daca unii ingineri au decis sa reinoiasca modelele anilor "30 ; asa ca Indian vine cu o accentuare in culoare, Sunbeam cu elemente ce arata clar influenta marcii BMW, Harley-Davidson a lucrat putin la design si motor. 

 

Indian 149 Arrow

 

 

     Primul nume iesit la rampa este Indian cu un model inovator, marca Ralph Rogers, care preia Indian in 1945, fabricand motoare europene, acesta fiind singura versiune cu un singur cilindru. Oricum marca nu s-a facut cunoscuta prin calitate si performanta. Ralph realizeaza Indian 149 Arrow de 213cc si viteza de 89 km/h.

 

 

 

 


Royal Enfield

 

 

In acelasi an apar modele cruiser si un model asemanator vine din Anglia - Royal Enfield, cu motor de 499cc, singur cilindru si viteza de 122 km/h. Spre deosebire de modelul din 1930, acesta vine la pachet cu ghidoane telescopice si un nume pe masura - "Bullet".

 

 

 

Sunbeam Model S7

 

  Dupa achizitionarea numelui Sunbeam, BSA fabrica acest model Sunbeam Model S7 cu V-Twin in linie, anvelope umflate, planetara. un model comfortabil, usor dar nu puternic. Motor de 487cc si viteza de 126 km/h.

 

 


Vincent Black Shadow

 

 

    Vitezomanul perioadei este modelul Vincent Black Shadow, motor de 998cc, V-Twin si viteza de 196 km/h. Printre singurele modele fara cadru cu motor emailat si viteza maxima de 241 km/h pe un vitezometru cromat.

 

 

 

 

FL Hydra Glide

 

 

   Harley - Davidson vine cu modelul cromat FL Hydra Glide cu motor de 1208cc, V-Twin si viteza de 153 km/h. Ghidoane cromate,telescopice,amortizoare au fost cateva elemente de baza noi ce au definit modelele FL.

 

 


FN Modele XIII   Raspunsul celor de la Norton la provocarea lansata de cei de la Triumph din 1949 a fost un model cu evacuare directa si va fii folosit pana in anii "70. Cu trecerea anilor Norton aduce imbunatatiri si la pistonul din spate, suspensii, ghidoane telescopice . Putem spune ca aceasta este perioada inovatiei in sectorul ghidoanelor . Belgia lanseaza pe piata modelul FN Modele XIII de 444cc,singur cilindru si viteza de 124 km/h. Motor ce vine la pachet cu cadru cromat ce leaga ghidoanele de aripa din fata si un nou tip de anvelopa pentru partea din fata.


   Italia aduce si ea in prim plan noua serie Augusta Tourismo cu un singur cilindru dar ramane la aceeasi viteza mica de la inceput. La origini, inginerul Domenico Augusta ocupa un loc in sectorul motoarelor aviatice, dar odata cu inceperea razboiului si dorind sa supravietuiasca avanseaza spre sectorul masinilor si motocicletelor.
Desi perioada dupa razboi a adus cu ea multe dezavantaje, fabricantii motoarelor au stiu sa se mentina in top dar in acelasi timp si iubitorii de doua roti au renuntat la unele pretentii reusind astfel sa aduca satisfactii in ambele parti; totusi cineva din aceste nume va indrazni sa mearga ceva mai departe atragand astfel dupa sine si numele celorlalte, astfel ia nastere perioada motoarelor de racing , aducand in prim plan numele Honda. Va fii interesant sa observam evolutia brandului pe piata motoarelor in stil militar....

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:36
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version