OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului XXII - Ducati

     Cu un design de mare clasa, Ducati a devenit un conducator marcant in tehnologia moderna. Succesul a venit in urma implicarii agresive in sectorul racing, pasiune de rezistenta pentru dezvoltarea motoarelor.

    Istoria companiei incepe in 1926 cand Antonio Ducati si cei trei fii ai sai au inceput business-ul in fabricarea componentelor in domeniul radio in Bologna, Italia...Desi si-a diversificat domeniul de fabricatie, dupa al Doilea Razboi Mondial, s-a axat pe fabricarea motocicletelor. Din anul 1952, cand mai mult de 200000 de motoare erau in folosinta, Ducati a inceput sa fabrice propriile modele de motociclete si scutere cu motoare mici,preferate de majoritatea fabricantilor din regiune. Drumul spre glorie a inceput o data cu venirea lui Fabio Taglioni in 1954. Mecanic de meserie, excelente calitati, acesta pune la rampa un motor cu capacitate 100cc,ax cu came si stabileste astfel un nou tipar pentru viitoarele modele Ducati.

     Motoarele cu un singur cilindru pe modele Road sunt deja lansate pe piata, desi primele modele Ducati au un design fiabil,cumva neterminate,nu prea confortabile,dar pilotii sunt atrasi de performanta si zgomot; astfel intra in sectorul Supersport in 1970 cu un mnodel de 750cc. Taglioni plaseaza doi cilindri la 90 grade, intr-un unghi V, creand un format slim ,cunoscut sub numele de motor L-twin. Modelele cu doi cilindri au activat pe sectorul Road, Touring, Sport si Super Sport, la inceput cu motoare de 750cc, apoi 900cc. Prestigiul marcii l-a adus veteranul Mike Hailwood cu premiul in Formula 1 TT in anul 1978.

   

ducati 888     

 

 

     Ducati 888 SPS 1992

    Capacitate 888cc, V-twin si viteza de 260 km/ h. Cu acest model, compania isi asuma un mare risc, lansand pe asfalt o bestie cu amortizoare din fibra de carbon, acceleratie puternica.

 

 

 

 

   ducati-916-1999

 

Considerat cel mai elegant model pe sectorul citybike,este o adevarata bijuterie datorita cadrului cromat din molibdem. Modelul Ducati 916,are capacitate de 916cc, V-twin si viteza maxima de 257 km/h,desi diferenta de 3 ani fata de predecesorul sau ne face sa ne intrebam daca compania face reducere la capitolul dotari pentru cresterea vitezei.

 

 

 

  

ducati 1098S

 

 

Ducati 1098S, un adevarat paradis pe doua roti, cu capacitate de 1099cc, celebrul V-twin si viteza de 290 kn/h; putem spune ca acest model a avut cel mai puternic motor V-twin din zilele sale. Este destul de confortabil la drum lung,insa pilotul si motorul se completeaza mai bine pe pista de racing.

 

 

 

 

 

ducati-996

 

 

Ducati GP8, vine echipat cu 4 cilindri ce-i permite sa intre in Moto GP, in 2002; incepand cu 2008, versiunea de 800cc a atins viteza maxima de 354 km/h cu pilotul Casey Stoner.

 

 

Asa cum spunea si Fabio Taglioni “Simplitatea a fost mereu principiul de baza al tuturor modelelor mele “.

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:38
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Media

Mai multe din această categorie: « Istoria motociclismului XXI - Kawasaki

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version