OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului III

   indianIn anul 1901 compania Indian este infiintata:un prototip si doua unitati sunt construite si testate cu succes. Urmatorul an apar primele motociclete Indian manevrate de mult cunoscuta curea. Fondatorii acestei impresionante companii sunt George M. Hendee si Carl Oscar Hedstrom, care si-au unit fortele in 1901 pentru construirea motocicletelor. Admirate pentru rezistenta lor, acestea au fost rapid propulsate pe piata, testate pe cursele de racing si bineinteles  un procent mare in vanzari, ducand la un succes enorm al companiei si dezvoltarea tehnicii.

 

 

   8Sase ani mai tarziu, dupa multa munca asidua de testare, Indian realizeaza primul motor V-Twin, model preluat de Departamentul De Politie din New York ca unitate de deplasare. Fiecare an inseamna progres si inovatie in compania Indian, prestigiul ducand la castigarea numeroaselor premii in lumea motociclismului si culmea succesului o reprezinta locul intai in vanzari la prima motocicleta cu faruri si aprindere electrica.

 

    Unul din sloganurile de publicitate de mare succes a fost in 1920:" You can"t wear out an Indian Scout "- referire la motorul Scout de 750cc si cel de 1,000cc- Chief, mandriile marcii Indian la aceea vreme datorita confortului si performantei. Pe durata acestei perioade apare si logo-ul marcii- celebrul cap de indian si posterul de lansare.indian logo

 

Indian-1912Indian este similar cu ingeniozitate redata in 1927 prin fabricarea unui motor cu 4 cilindri de 1,265cc; model nu prea vandut datorita iminentei crize ce se apropia-Wall Street Crash, criza ce a scazut considerabil vanzarile in sectorul motocicletelor. Nu dupa mult timp,Indian este salvata de gigantul industrial Du Pont care o " impinge" la un progres extraordinar, mentinandu-se in top chiar si la aparitia concurentei - Harley Davidson. Dorind sa-si arate potentialul,Indian fabrica model V-Twin, 633cc si viteza de 89km/h - Indian V-Twin Roadster, aceasta devenind caracteristica de baza.

 

De departe mandria companiei este modelul Indian Two-Sixty Standard cu motor de 988cc si viteza de 89km/h( foto8); iubitorii din acea perioada spunand ca a fost fabricat " cu manusi ", grija si eleganta.

 Vom urmari evolutia unei marci care niciodata nu si-a pierdut renumele si prestanta in perioada in care apar pimele triciclete....considerata mai usor de manevrat decat o motocicleta Indian.  

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:34
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version