OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului V

       

     O data cu trecerea anilor, fabricantii de motoare s-au gandit ca mai multi cilindri la motor vor da mai multa putere si astfel trecem in perioada New Age.

1906

 

    Modelul tip V-Twin parea solutia ideala, dar testarea noului model cu 4 cilindri in linie sau a celui cu un singur cilindru in linie, a adus un plus de curiozitate. Surprinzator din Belgia,apare primul model Minerva V-Twin, 577cc si viteza de 80 km/h. Construit de Sylvain de Jong, acesta trecand de la sectorul masinariilor tip motociclete la cele de lux.

   

 

In anul 1911, tot din Belgia vine modelul cu 4 cilindri in linie si viteza  de 72 km/h, 498cc-FN Four aspect vintage si pedale.

   WW

 Anglia preia controlul cu modelul Wilkinson, motor cu 4 cilindrii in linie, 848cc si viteza de 120 km/h. Compania Wilkinson vine cu o idee stralucita de a pune planetara si suspensii pe un model de strada. Un alt model de strada dar nu asa elaborat si accesorizat este cel fabricat de T.H Tessler; motor 770cc, V-Twin si viteza de 72km/h.1911

   

 

Nut HP Sports

 

Majoritatea modelelor de acest gen au concurat la Isle Of Man TT, doar unul reusind aceasta performanta; Hugh Mason si Jock Hall ies la rampa cu modelul Nut HP Sports, 497cc, viteza 105km/h. Si ajungem la modelul celor de la Royal Enfield, V-Twin,425cc si viteza de 97 km/h. Desi inceputul lor s-a axat pe masini, au fost nevoiti sa fabrice motociclete datorita numarului mare de 1914cereri , odata cu aparitia acestui model; model care s-a bucurat de un mare succes in lumea racing-ului. Intram in era aurului din America, unde multi au ales sa mearga pe propriile idei si modele, desi majoritatea cumpara tehnologia din Europa. Drumurile dintre orase erau nepavate asa ce suspensiile devin o necesitate; apar idei de anvelope, angrenare care sa fie compatibile cu terenul deluros .

   Harley Davidson 11

In aceasta perioada vine mult evoluatul motor de la Harley Davidson-11 HP, 989cc, V-Twin, 97 km/h; ambreiaj interconectat, kit electric optional perfect pentru traseele Americane.

    

Descoperite in 1905, fabuloasele motociclete de la FN Four au  fost printre geniile cu 4 cilindri de pe piata cu planetara si cadru perfect pentru acest motor.

    La origine, fabricant al armelor de razboi, pe masura trecerii timpului au pastrat ideea de baza in design; ei au fost pionierii motorului cu un singur cilindru in  sec XX lea.Paul Kelecom este adus la companie si produce un motor inovativ cu 4 cilindri ce va stabili standardul pentru alte motociclete cu aceeasi configuratie a motorului. Cu acest pas FN realizeaza ca o motocicleta cu motor de 4 cilindri poate fi la fel de usor de condus ca si cea cu motor de 2 sau un cilindru.

     Incep cursele si tot acum apar celebrele scutere....le vom urmari debutul in paginile urmatoare .

   

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:35
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version