OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului VI

    North London Garages Cursele organizate au inceput in anul 1900; in Europa acestea erau programate in fiecare oras, fiecare incercand sa-si puna in valoare monstrul de metal, in timp ce americanii au ramas la motocicletele cu cadru de lemn. In Marea Britanie drumurile au fost inchise pentru cursa marelui trofeu: Isle Of Man Tourist Trophy, participand aici primele modele de scutere. Curajosii primului model au fost cei de la North London Garages, cu motor tunat Peugeot de 944cc, V-Twin, viteza de 122 km/h, model ce a castigat cursa din Brooklands in 1908.

     

Recordul la viteza il detine modelul Norton HP "Old Miracle"cu motor de 490cc o singura valva laterala si viteza de 132 km/h, condusa de D.R Donovan la viteza de 115km/h pe o distanta de 8 kmNorton HP Old Miracle. Un alt model realizat de Marea Britanie in acelasi an este Corah 6 HP,cu motor de 746cc, V-Twin cu supapa laterala dar a carui viteza inca Corah 6 HPnu se cunoaste; poate si de aceea modelul a fost fabricat in cateva exemplare. Se pare ca marca Indian ia suflul modelelor de acest tip cu Indian Track Racer; motor de 999c, V-Twin cu supape laterale si viteza de 145 km/h, motor condus de Charles B.Frankin; acesta parcurge 483 km in mai putin de 300 min.

     

 

  Flying Merkel 471

In anul 1914 este introdus amortizorul pe spate la modelul Flying Merkel 471 in America; 985cc, V-Twin, 113km/h. Autoped AutopedUrmatorul an fabrica modelul Autoped Autoped cu motor 155cc, cu singur cilindru si viteza de 32 km/h. Se conducea stand in picioare, fiind pornit si oprit de la ghidonul indreptat in jos deasupra motorului.

     

  

  Stafford Mobile Pup

Tot din categoria modelelor futuriste si simpliste face parte si modelul celor de la Stafford Mobile Pup din Marea Britanie; model cu motor de 142cc, in patru timpi, singur cilindru montat pe roata din fata. A fost fabricat in Coventry de T.G John, care mai tarziu revine in forta dar pe sectorul masini-marca Alvis.

 

        Cursele de scutere au durat doar cativa ani, participand modele care mai de care mai inovatoare dar asta doar pentru ca productia si cererea de motociclete standard a scazut datorita razboiului. In timpul Primului Razboi Mondial, motocicletele au devenit famiiare multora, astfel ca la inceputul anului 1920 ele au fost acceptate ca o modalitate de a deplasa. In diferite forme si diferite tipuri de motor, s-au dovedit capabile sa parcurga toate tipurile de trasee mai repede ca orice masinarie cu roti

    

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:35
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version