OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului IX (Harley-Davidson)

    Harley-Davidson a fost unul dintre "caii putere" aI razboiului.Totusi au fost fabricate modele diferite pentru America si Canada. Pentru a le diferentia, inginerii au schimbat o litera in denumirea lor: WLA SI WLC. La origine fiecare litera insemna ceva, astfel W-e pentru motorul de 45cc, supapa laterala. "L" e pentru compresie si "A" sau "C" pentru America sau Canada. Desi majoritatea modelelor de acest tip au fost fabricate pentru americani, pana la urma tot canadieni au fost cei care le-au folosit si au iesit in avantaj.

     Trei ani dupa ce Harley-Davidson a iesit la rampa cu modelel sale de motoare de 750cc in 1937, cei de la Milwaukee au fost fortati sa-si indrepte atentia spre sectorul motocicletelor de razboi. Siguranta motorului cu supapa laterala l-a facut o optiune clara pentru cei din armata. Incepand cu 1945, modelele WLA SI WLC, erau cunoscute ca adevarate forte si in era post war au fost o alegere avantajoasa pentru civili.

   Harley Davidson FL74 

 

In anul 1941, Harley vine pe piata cu doua modele, Harley Davidson FL74 1,208cc si viteza de 160 km/h. Acest "cap de pumn" a reprezentat inceputul unei noi ere: era vitezei.

   

 

Harley WLD Sport Solo 

 

 

Harley WLD Sport Solo de 740cc si viteza de 120 km/h.

    

 

FL Hydra Glide

 

 

O adevarata capodopera in design, forta o reda modelul FL Hydra Glide cu motor de 1,208cc si viteza de 153 km/h; vine la pachet cu amortizoare de ulei, furci Springer si diametru mare pe furcile telescopice.

    

 

Harley-Davidson WR

 

Harley-Davidson WR este modelul in masura sa concureze cu un "Indian" datorita cilindrului de aluminiu special fabricat pentru racing; motor de 738cc, o singura valva si model V-Twin, cu viteza de 177 km/h. Au incercat si un model ce s-a vrut concurenta pentru cei din Anglia, care acaparasera piata americana dar au realizat ca-i trebuie tunning solid pentru asta, desi motorul este V-Twin, 743cc si viteza de 137 km/h.

    

Harley-Davidson XL Sportster

 

 

Un model sport ce s-a dovedit adevaratul rival al englezilor este modelul cu motor de 88cc, V-Twin si viteza de 161km/h- Harley-Davidson XL Sportster.

    

 

VRSCA V-ROD

 

Compania a fost "asamblata"de 4 barbati, doi din ei frati; William A. Davidson, Walter Davidson, Arthur Davidson si William Harley, vin in acelasi timp cu un slogan demn de o adevarata marca cu renume mondial: " hai sa vanam apusuri chiar daca benzina e 6 dolari sau 6 centi....sa mergem la petreceri ca adevarate staruri rock ". In noul mileniu, Harley a prezentat noi modele impresionante cum este modelul VRSCA V-ROD si motociclete sport puternice sub licenta numelui Buell.

   

  Exigenta in excelenta si putere le-a dat celor de la Harley curajul de a dveni primul brand american in sectorul vanzari si totodata un renume mondial.

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:35
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version