OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului XIII

    La inceputul anilor 30, cursele iau amploare odata cu marele premiu de la Isle of Man TT, aducand in prim plan motociclete dotate in sistem racing. Inginerii observa puterea unui motor de 500cc ajungand la viteza de 161 km/h si dezvolta un cadru cromatic performant, ghidoane usor manevrabile . De-a lungul anilor, motocicletele englezesti paveaza drumul spre noua tehnologie. Piata de motociclete devine relativ sofisticata cu o varietate de cumparatori cautand diferite tipuri de motoare. Pentru multi, performanta era un factor importanta asa ca inginerii au raspuns oferind modele sport ale modelelor traditionale sau fabricand modele cu motoare tunate la cel mai inalt nivel, asemanatoare motocicletelor de racing. Un alt factor important asigurat de ingineri a fost aspectul motorului.

   

Norton International 30

 

 

Cel mai spectaculos model al curselor a fost Norton International 30, singur cilindru, 490cc si viteza de 153 km/m ; model dotat cu motor de aluminiu si rezervor de ulei stil racing pentru pilotii care vroiau un motor pentru racing.

   

 

 

Norton Es2

 

 

   Tot Norton lanseaza modelul mai putin zgomotos Norton ES2, 490CC, viteza 132 km/h pe un motor cu un singur cilindru.

 

 

 

   

Standard Rex Sport

 

 

Germania participa cu modelul Standard Rex Sport de 491cc,singur cilindru si viteza de 129 km/h pe un motor cu came, cilindru inclinat si ghidoane sub licenta celor de la Brough Superior.

   

 

 

 

Harley-Davidson-1936-VL-JD-1

 

 

    Din America vine elegantul Harley-Davidson de 989cc, V-Twin si viteza de 113 km/h. Harley a dotat V-Twin cu valve in 1936. Acesta a devenit cunoscut ca "Knucklehead" si a incaput perfect in noul cadru , denumit ulterior clasicul Harley.

   

 

 

 

indian sport scout

 

 

    Indian ramane la clasicul design si vine cu modelul Indian Sport Scout de 737cc, V-Twin si viteza de 137 km/h.Numele Scout a format baza multor motociclete standard racing, inginerii inlaturand ghidoanele si alte accesorii si revin la  modelul traditional.

 

 

 

   BMW R51

 

 

    BMW vine la start cu BMW R51, de 494cc, V-twin si viteza de 153 km/h. Clasicul RS era dotat cu suspenie insa acestuia i-a fost inlaturata intrand in conformitate cu regulile clubului de racing.

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:35
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version