OnSezon.ro

Login

Motocicletele sport din ani '50

     Anii 1950 au adus cu ei o crestere in sectorul motocicletelor sport, mai ales in prospera America. Harley-Davidson, singura marca care s-a mentinut la un nivel ridicat, ofera motoare de multi CP, in timp ce englezii combina performanta cu comfortul. Germania merge pe rafinament si exclusivitate, astfel ca la sfarsitul anilor "50 motoare sport twin erau produse in masa.

 

  motociclete sport

 

   Pe sectorul viteza, englezii sunt pe primul loc cu al lor model Triumph Bonneville T120, de 649 cc,V-Twin in linie si viteza de 185 km/h. Vine echipata cu 2 carburatoare, arbore cotit, model ce va sta in productie multi ani.

 

 

 

 Harley-Davidson XL

 

   La nivel de complexitate avem doua modele, care se bat pentru pimul loc: Harley-Davidson XL, motor de 883cc, V-Twin si viteza de 161 km/h . Harley a revenit la viata cu modelul " Ironhead " in seria cadrului K, indeajuns de confident in a concura cu britanicii, a fost produs pana in anul 1972.

 

 

 

BMW R69

 

 

      Pe locul 2 avem extravagantul model al celor de la BMW R69, de 594cc, flat-twin si viteza de 160 km/h. Acest model cu ax a reprezentat ultima strigare in materie de viteza, confort. Suspensia pe fata a fost patentata de cei de la Earl"s.

 In perioada anilor 1950, Germania cucereste piata reusind astfel sa aduca modele noi, ingenioase,dovedind o incredere de nestavilit.

 

 

 

 Norton Dominator 88

 

   Un model militar este Norton Dominator 88, de 497 cc, viteza de 145 km/h. Acest model cu 2 cilindri a fost accesibil pe un motor de 500cc, versiunea 88 si 600cc pe versiunea 99. Amandoua au fost versiune Norton avand cutie cu 4 viteze si faimosul cadru Featherbed.

 

 

 

 

Harley-Davidson Model K

 

 

 

    Harley-Davidson e reprezentata in acest sector de modelul Harley-Davidson Model K de 743cc, V-Twin si viteza de 137 km/h; model fabricat sa rivalizeze cu motocicletele englizesti care au pus monopol pe piata americana , dar mai tarziu au avut nevoie de un tunning exceptional pentru asta. 

 

 

 

       Pentru fanii motociclismului din Anglia, numele Norton a readus nostalgie. Fabricate in numar mic pentru piloti de curse din 1947, modelul clasic a adus premiul Grand Prix si a ramas un exemplu pentru cursele de la Manx Grand Prix si Daytona. Numele Manx a cantarit mult in perioada de dupa razboi, devenind reprezentantul motoarelor timp de 4 ani. Marca a ajuns sa domine cursa Senior si Junior TT, modelul luand numele de Manx cand Norton a lansat un nou pilot de curse. Din 1951Manx, a scos pe piata modele cu cadru Featherbed folosit pe motorul cu care Geoff Duke a castigat World Championship. Numele Norton Manx inca reprezinta cheia succesului cand e  vorba de inovatie,comfort si stil...

Ultima modificare Miercuri, 09 Aprilie 2014 09:09
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version