OnSezon.ro

Login

Istoria motociclismului II

  3

 

      Toata stima si respectul pentru germanii de la Daimler Reitwagen. In 1885 au finalizat primul model cu cadru de lemn, motor de 264cc cu un singur cilindru si viteza de 11km/h . Spun "germanii" pentru ca au fost doua minti " luminate" - Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach pionieri inspirati in modele de mare turatie (600 rpm) motor pe benzina, numita cu mandrie:masina de echitatie !

 

 

5

 

    Incercand sa-i ajunga din urma, cei de la Singer din Marea Britanie, au cumparat drepturile de la Perks Birch pentru a construi modelul Singer 200 1901 cu motor de 208cc, singur cilindru si viteza de 45km/h, reusind sa detina monopolul pe sectorul bicicletelor si tricicletelor pana in anul 1904.

 

 

 

4

 

    Anul 1901 este anul marilor inovatii pe piata motociclismului, fiecare incercand sa ajunga in top 3, marea batalie fiind intre Germania-Franta-Anglia . Franta nu se lasa invinsa si in acelasi an scoate pe piata modelul Werner cu motor de 262cc, 64km/h,singur cilindru.

 

 

6

     Inca de la inceputuri, Germania a fost singura curajoasa sa puna modelul in-line twin pe un motor de 1,489cc, revenind apoi la cel cu un singur cilindru. In acelasi an, cei de la Ormonde din Anglia scot pe piata un model ce in timp va deveni stramosul brandului Velocette; model cu motor de 220ccsi viteza de 45km/h iesind in evidenta prin folosirea motorul belgian Kelecom. Pe masura ce avansam in perioada, modelele sunt mai ample, frumos conturate, accesorizate astfel incat sa iasa in evidenta .

 

 

 

7

    O idee ceva mai avansata aduc cei din Germania-Cyklon cu motor de 300ccsi viteza de 35km/h; folosesc motorul francezilor de la Werner si-l ataseaza rotii din fata, mai exact ghidoanelor, manevrand roata din fata cu ajutorul unei curele; Idee nu foarte apreciata de iubitorii de 2 roti, datorita expunerii totale a pilotului la fum si zgomot.

  Incepe secolul vitezei.... pionierii Europei intra in alerta...Americanii ies la suprafata cu modelul Indian si al lor motor V-TWIN .

  Dar despre asta, in paginile viitoare.

Ultima modificare Vineri, 16 Ianuarie 2015 10:34
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Media

Lasă un comentariu

Copyright @2013 OnSezon.ro

Top Desktop version